Crowdfunding Corpus Florens

Steun samen met 10 fotografen mijn project Corpus Florens (doelbedrag is bereikt).

Hallo,

Ik ben Ina van den Heuvel, beeldend kunstenaar met een fascinatie voor het menselijk lichaam en een liefde voor bloemen. Met behulp van crowdfunding wil ik geld bijeenbrengen voor een nieuw kunstproject: Corpus Florens.

Bloemen als tweede huid, dat is het idee. De afgelopen jaren heb ik maskers en hoofden gemaakt van gedroogde bloemen, bladeren, zaden en grassen. Mijn droom is om een heel lichaam te maken en daarvoor is een professionele mal nodig. Een mal van mijn lichaam. Zoiets is kostbaar.

Ik wil je daarom uitnodigen om voor 100 euro te participeren in het crowdfundingproject Corpus Florens - en mij zo te helpen mijn droom te verwezenlijken. Het doelbedrag is 15 duizend euro.

Als gezegd: tien fotografen werken gedurende 20 maanden mee. Zij geven hun persoonlijke visie op mijn werk en exposeren hun foto's tijdens tweemaandelijkse Corpus Florens-presentaties.

Wat krijg je?

  • oneindige waardering
  • welkomstgeschenk: foto Corpus Florens-logo (zie poster) op plexiglas, met beperkte oplage
  • 2 uitnodigingen voor alle fotopresentaties gedurende twee jaar
  • afdruk Corpus Florens op posterformaat
  • telkens eerste recht van koop van de tentoongestelde foto
  • gelegenheid om wordingsgeschiedenis van de Corpus Florens van dichtbij te volgen
  • exemplaar van de afsluitende publicatie in kleine oplage met alle foto's, gesigneerd, genummerd

Je merkt: het is mijn bedoeling om je ruimschoots te belonen voor je deelname.

Wil je dit bloemrijke kunstproject zo dicht mogelijk op de huid zitten? Vind je het leuk om tweemaandelijks vernissages van nieuwe fotopresentaties te bezoeken? Meld je dan hier aan. Daar vind je trouwens meer informatie over het project.

Alvast bedankt voor je deelname.

Met hartelijke groet,

Ina van den Heuvel


Over crowdfunding Corpus Florens

Als afstudeeropdracht aan Academie Minerva in Groningen maakte beeldend kunstenaar Ina van den Heuvel 30 jaar geleden haar eerste masker. In haar Amsterdamse atelier moet dit jaar kunstproject Corpus Florens gestalte krijgen: een driedimensionaal lichaam opgebouwd met gedroogde bloemen en bladeren.

Hiervoor is een professionele mal nodig van een afgietsel van het hele lichaam, het lichaam van Ina van den Heuvel. Het vervaardigen van zo’n lichaam is kostbaar. Het vervolgens laagje voor laagje vormgeven van het bloemenlichaam vergt tijd, geduld en precisie.

In een interview zegt Ina van den Heuvel hierover: ‘Je kunt tegenwoordig een scan van je lichaam laten maken door een machine, maar dat wilde ik per se niet. De mal moet contact maken met het lichaam. Ook het ambachtelijke aspect speelt een rol. En ja, het moet een afdruk van mijn eigen lichaam zijn. Dan zijn er voor mijn gevoel geen beperkingen in wat ik met de mal doe, welke materialen ik gebruik. Bovendien: zo’n lichaamsmal maken is een ingrijpende ervaring. Delen van je lichaam krijgen tijdelijk geen zuurstof. Zoiets doe je een ander niet aan,’

Om kunstproject Corpus Florens te kunnen financieren heeft Ina van den Heuvel gekozen voor crowdfunding . Het doel is om op die manier 15.000 euro bij elkaar te brengen.

Volgens planning gaat de mal voorjaar 2017 gemaakt worden. Deelnemers aan crowdfundingproject Corpus Florens ontvangen een exclusieve uitnodiging voor de presentatie van de lichaamsafdruk. Ook krijgen zij de gelegenheden op het ontstaansproces van het bloemenlichaam van nabij te volgen.

Onderdeel van het kunstproject Corpus Florens is een serie van 10 fotopresentaties . Bekende en minder bekende fotografen fotograferen sculpturen (hoofden en maskers) van Ina van den Heuvel. Om de twee maanden presenteert een fotograaf een geselecteerde foto in haar atelier in het centrum van Amsterdam. Ook hiervoor ontvangen participanten een exclusieve uitnodiging. Zij krijgen bovendien het eerste recht van koop van een fotoafdruk in klein oplage.

Crowdfunding Corpus Florens loopt tot halverwege 2017. Dan vindt een slotbijeenkomst plaats waarbij een publicatie van alle foto’s wordt gepresenteerd. Deelnemers ontvangen hiervan een genummerd en gesigneerd exemplaar.

100% bereikt

€ 15.000,00van € 15.000,00

82donateurs

Crowdfunding Corpus Florens


Sponsoren
eyes on media
Facebook
Nieuwsbrief

Per e-mail op de hoogte blijven? Vul hier uw e-mailadres in